Client en Server Based Applications

CLIENT BASED INDOOR POSITIONING

In dit geval gebeurt de positionering direct op het device (smartphone)
Vereiste hiervoor is de installatie van een APP die de signalen van een Wifi access point of beacon analyseert. 
De APP bevat een database waarmee de signaal sterkte wordt afgestemd. Zo kan het device zijn eigen positie detecteren via 'fingerprinting'. Bij deze vorm van oplossing blijft de data van de gebruikers enkel op hun smartphone zolang het alleen 'positionering' betreft.

Deze oplossing is voornamelijk bruikbaar voor indoor navigatie in retail, beurzen, luchthavens, treinstations, musea, ziekenhuizen en andere openbare plaatsen. Voordeel hiervan is het gebuik van de aanwezige Wifi faciliteiten (behalve voor Apple devices).

SERVER BASED INDOOR POSITIONING

Server based positioning betekent dat een WiFi enabled device, een tag of een Bluetooth beacon een unieke sleutel uitstuurt (MAC address, UUID).

Specifieke hardware capteert de signalen en verstuurt deze naar een server die de positie berekent via finger printing gebaseerd op signaal sterkte en coördinaten.

Server based positioning detecteert alle devices en hierbij is geen APP nodig. Dit is een toepassing voor het tracken van goederen en personen. Zo is het mogelijk medische apparatuur te volgen in een ziekenhuis, voertuigen in een facilitaire omgeving en goederen in retail en diverse andere toepassingen.

Geofencing geeft een automatische waarschuwing wanneer een object een vooraf gedefinieerde zone verlaat (diefstal beveiliging).

Informatie kan gegeven worden over het aantal bezoekers op een beurs, hoelang ze op een bepaalde plaats blijven stilstaan, etc. Andere toepassingen zijn positiebepaling van medewerkers in een bedrijf, op events of beurzen. Naleving van de wet op de privacy is hierbij verzekerd.