Hardware componenten 

Voor onze projecten maken we gebruik van : 

infsoft Locator Nodes

Dit zijn eigen ontwikkelde hardware componenten met firmware van infsoft voor tracking en analyse en laten toe mobiele devices zoals smartphones, wifi-enabled devices te localiseren alsook bluetooth beacons die geplaatst werden bij personen of goederen. De Locator Nodes werken met alle mobiele operating systemen zoals Android, iOS, Blackberry, Windows Phone, etc. Ze kunnen werken als ontvanger en zender. Als ontvanger nemen zij de signalen waar van de beacons in een server-based installatie voor het traceren van personen en objecten. Ook kunnen zij signalen uitzenden en de rol overnemen van een beacon in bvb een client-based positionering en indoor navigatie applicatie. Naast de Locator Nodes bestaan er ook nog Locator Tags.

Bluetooth beacons ( iBeacons/Eddystone)

Bestaan in vele varianten met een diameter van enkele cm tot een opkleefbare sticker van enkele mm. Vaak zijn deze parametriseerbaar in functie van de afstand waarover en de frequentie waarmee signalen worden uitgestuurd. Dit heeft dan weer een grote invloed op de levensduur van de batterij waarmee een beacon is uitgerust en kan gaan tot 5 jaar.
De nauwkeurigheid van sommige ervan gaat tot circa 1 meter.

WIFI

We maken gebruik van de bestaande wifi infrastructuur. Echter ten gevolge van restricties door Apple is het gebruik van Apple devices uitgesloten voor client-based indoor positioning. Gelukkig zijn er nog vele andere mogelijkheden. De infsoft locator nodes kunnen, in geval er niet overal wifi beschikbaar is, met elkaar verbonden worden door een MESH netwerk. Als één van de devices kan geconnecteerd worden met het Internet via Ethernet, wifi of UMTS is voor de andere locator nodes enkel stroomvoorziening nodig.

Ultra-Wide Band

Indoor tracking in een industriële omgeving heeft vaak andere vereisten en eist een zeer precieze plaatsbepaling. Hiervoor kunnen wij short-range radio technology Ultra-wideband (UWB) aanbieden. Hiervoor gebruiken we transit time methodology (Time of Flight, ToF) in plaats van het meten van signaal sterkte (Receive Signal Strength Indicator, RSSI). Deze methode meet het tijdsverloop van licht tussen een object en verschillende receivers (Anchors). Voor de juiste plaatsbepaling van een object zijn minstens 3 ontvangers nodig (trilateration). Deze techniek gaat 10-30 cm nauwkeurig maar de kostprijs ervan is aanzienlijk hoger dan de andere technieken die we standaard aanbieden.