Indoor Navigation

GPS is een techniek die niet bruikbaar is binnen gebouwen gezien het geen onderscheid kan maken tussen niveaus. Voor onze Indoor Navigatie die bedoelt is te gebruiken in buildings kunnen WIFI of BLE beacons gebruikt worden om de actuele verdieping te bepalen.

Indoor Navigatie met automatische positionering wordt meestal gebruikt als een client-based application. De positie wordt direct op de smartphone bepaald, er is hier dus een App voor nodig. De locatie wordt bepaald met de hulp van WiFi of beacons. Ook is er een feedback channel beschikbaar die toelaat om push notificaties te sturen. Naast de client-based is ook een srver-based toepassing beschikbaar.

Indoor navigatie met WiFi

Indoor Navigatie met WiFi heeft een nauwkeurigheid van een 5 tal meter. En gebruikt hiervoor verschillende WiFi signalen van verschillende netwerken. Het voordeel van WiFi is dat de infrastructuur vaak reeds aanwezig is (hotspots, etc). Client based positioning via WiFI is niet mogelijk voor Apple devices. Beacons zijn een alternatief.

Indoor navigatie met Beacons

Met deze techniek kunnen we een uitgebreid gebied afdekken gezien beacons over verschillende platformen kunnen werken met een nauwkeurigheid tot op één meter. Deze beacons werken volgens BLE standard (Bluetooth Low Energy) en zijn zeer energie zuinig. Wij beschikken tevens over een Beacon Management Platform dat toelaat onderhoud en vervanging van de batterij te monitoren. Beacons zijn de meest populaire hardware devices for indoor positioning door hun hoge graad van flexibiliteit en nauwkeurigheid.